Hello Tello Pilot!
Join our DJI Tello community & remove this banner.
Sign up

GL-iNet repeater and Tello -- general question about setup and no video coming through

Joined
Aug 5, 2018
Messages
8
Reaction score
1
Location
Atlanta, GA
I know everyone here is using the Xaomi Xi (???) repeater + a portal battery, but I chose to use a GL-iNet MT300N v2 repeater instead. It's got about 20dB of signal strength and can be used as a repeater for multiple networks. It also supports OpenVPN. I plan on using it for travel when I'm not flying my Tello:

GL-MT300N-V2 - GL.iNet

That said, I got the repeater connected to the default Tello wifi network, no password. It accepted that network and connected just fine and stored the Tello wifi as a valid repeater network. The only hiccup is that changing settings bumps my iPhone off the repeater.

That said, I had some questions about the setup and the behavior when I DID get it working the one time it worked:

  1. Will repeaters have issues with leaving the Tello password blank?
  2. I should be using WISP for the repeater settings on the GL-iNET, yes?
  3. The one time I got it working, I had NO video in the app -- is this normal?
  4. What will happen if I have multiple devices connected to the repeater by accident (e.g. after I'm traveling)? Will the Tello flake out trying to hand out multiple DHCP IPs?
I'll take a pic soon and show what the repeater looks like. I may get a second one dedicated just to the Tello to avoid issues. It's only $20 AND can be used later for other things.
 

ral67

Active member
Joined
Jul 15, 2018
Messages
28
Reaction score
6
no video in the app it not normal

the rest of your questions depend on your repeater

the Xiamo only support being configured to repeat ONE network
yes its a bit fidgety to get it setup - but at around 6$ its easier to just get an extra one

I am pretty sure that the Tello will only connnect to one device

According to some posts the Xiamo used to work without setting a password but now doesnt
 
Joined
Aug 5, 2018
Messages
8
Reaction score
1
Location
Atlanta, GA
the rest of your questions depend on your repeater

the Xiamo only support being configured to repeat ONE network
yes its a bit fidgety to get it setup - but at around 6$ its easier to just get an extra one

I am pretty sure that the Tello will only connnect to one device
I may end up doing that. I will remove the other repeater networks on the GL-iNET device and also remove the device from my other i-devices in the house. I kinda think I was overwhelming the Tello which can only hand out one IP address.


According to some posts the Xiamo used to work without setting a password but now doesnt
So -- if I'm reading this correctly, I should:

  1. Connect to the Tello with my iPhone 8 Plus (not using the repeater)
  2. Set a generic password on the Tello
  3. Connect the GL-iNET repeater to the Tello with the password
  4. Connect my iPhone 8 Plus to the GL-iNET repeater and perform a test flight

I'll give that a try this evening. I did just get my 2nd and 3rd batteries last night, and I'm very eager to get outdoors and fly some.
 
Joined
Aug 5, 2018
Messages
8
Reaction score
1
Location
Atlanta, GA
Well -- I've tried a clean setup of the GL-iNET MT300N as a repeater. My steps were:

Turn on Tello
Connect iPhone to Tello and configure WiFi password
Make iPhone forget Tello WiFi connection
Turn off Tello
Turn on Tello
Connect iPhone to GL-iNET MT300N and add Tello WiFi connection as a repeater connection (client mode)
Confirm repeater is connected to Tello
Toggle iPhone WiFi on / off and connect to GL-iNET MT300N

I was able to fly the drone with the iPhone, but I could NOT get any video if I had the app in video mode before flying. I could NOT see a preview in some cases, OR the last video image captured (when configuring the Tello with the iPhone) would be stuck. I cannot toggle from photo to video, and I could not shoot anything when stuck in video mode. When I was in photo mode, I could shoot photos but never saw a preview.

I'm stumped. Gonna look at a Meross USB WiFi extender, but I'd love for the person who posted elsewhere in this forum about using a GL-iNET travel router to chime in on his/her experience.

No video preview while in the photo mode

IMG_5384.PNG

Proof that in photo mode, even without preview, photos were getting stored

IMG_5386.PNG

Stuck in video mode with last preview image before switching over to repeater

IMG_5387.PNG
 
Joined
Aug 5, 2018
Messages
8
Reaction score
1
Location
Atlanta, GA
Bump? Anyone ever seen a repeater NOT stream the video feed when paired with a Tello? At this point, I'm thinking about hitting up the Meross repeater.
 

Mike Wi

Well-known member
Joined
Aug 16, 2018
Messages
57
Reaction score
23
Bump? Anyone ever seen a repeater NOT stream the video feed when paired with a Tello? At this point, I'm thinking about hitting up the Meross repeater.
I tried to connect with a MT300A as well & it didn't worked. Got me a Meross MRE220 - easy install via web frontend no app required - & working great.
 
Joined
Aug 5, 2018
Messages
8
Reaction score
1
Location
Atlanta, GA
I tried to connect with a MT300A as well & it didn't worked. Got me a Meross MRE220 - easy install via web frontend no app required - & working great.
OMG thank you for replying and sharing your experience. Were you the poster you shared a setup video of the Meross repeater? I MUCH prefer the web-based setup interface to the one for the Xi Mao thingy.
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
3,248
Messages
25,113
Members
8,368
Latest member
Anderson Pires