Hello Tello Pilot!
Join our DJI Tello community & remove this banner.
Sign up

Loss of video stabilisation after taking photo

Guorium

Well-known member
Joined
Jan 21, 2019
Messages
369
Reaction score
145
This problem is clearly part of the firmware. No service they can do will change that. Only a firmware update can, but customer service is clueless.
Service people only rally info to and back from software engineers... they are meant to be clueless
 

volate!lo

Well-known member
Joined
Dec 13, 2018
Messages
2,970
Reaction score
2,661
Location
Germany
Service people only rally info to and back from software engineers... they are meant to be clueless
It is actually very unlikely that a customer service agent actually has access to the developers, or can pass info back and forth.
These folks are often smart talkers, but at the end they only follow simple decision trees. They may grant a RMA if the decision tree leads them down a certain path, but thats it.
 

Sage

Well-known member
Joined
Jan 13, 2019
Messages
85
Reaction score
12
Location
Miami
Emails are going back and forth... I requested to return to place of purchase for a replacement. ryze only does ups ground shipping which is 7 days to CA. thats 3 weeks without my tello again... btw tello with tellofpv is a great setup otherwise.
 

Sage

Well-known member
Joined
Jan 13, 2019
Messages
85
Reaction score
12
Location
Miami
update: Guys please check your tello's, after taking a photo tello looses EIS until I turn it off and back on. My place of purchase did an even exchange and right out of the box EIS malfunctioned after taking the 2nd photo. I'm 99% convinced it's a firmware bug.
 

Guorium

Well-known member
Joined
Jan 21, 2019
Messages
369
Reaction score
145
update: Guys please check your tello's, after taking a photo tello looses EIS until I turn it off and back on. My place of purchase did an even exchange and right out of the box EIS malfunctioned after taking the 2nd photo. I'm 99% convinced it's a firmware bug.
I can test later again but I tested for you before and mine is stable after photo.
 

volate!lo

Well-known member
Joined
Dec 13, 2018
Messages
2,970
Reaction score
2,661
Location
Germany
I can test later again but I tested for you before and mine is stable after photo.
Mine has this after a handful photos. The first one or two are typically OK, and then the problems start. First noticed this when developing the panorama autopilot doing tons of photos
 

Guorium

Well-known member
Joined
Jan 21, 2019
Messages
369
Reaction score
145
Mine has this after a handful photos. The first one or two are typically OK, and then the problems start. First noticed this when developing the panorama autopilot doing tons of photos
Ok let me try more photos later. I did only one.

@volate!lo this time i shoot only one until the issue surfaced. Omg you guys cursed my tello! Jokes. Yeah it could be intermittent as I did not notice that before. It seems that only switching tello off could rectify the issue temporarily. A fireware bug huh... Not too bad. Hopefully ryze updates fw soon. It had been a while.
 
Last edited:

raulvolador

Well-known member
Joined
Jul 19, 2018
Messages
714
Reaction score
781
Location
Spain
Hi,

I haven't notice annoying Lost-of-Stabilisation-issue-after-taking-photo into my Tello. I reviewed last months recordings and realized maximum number of photos took into a single flight were six. After photo taken I come back to video mode getting perfect stabilized image.

Maybe it's an intermittent issue as @Guorium said.

By the way, my Tello is updated to last firmware release.

Raul.
 
  • Like
Reactions: Guorium

webvan

New member
Joined
Jun 11, 2018
Messages
4
Reaction score
0
Hum, it seems I have the same problem. Video very shaky all of a sudden. Has anyone made any sense of this ?
 

volate!lo

Well-known member
Joined
Dec 13, 2018
Messages
2,970
Reaction score
2,661
Location
Germany
Hum, it seems I have the same problem. Video very shaky all of a sudden. Has anyone made any sense of this ?
Firmware bug, no way to fix.

But it seems to be a way to get a new Tello from Ryze:
Complain about the problem, send it in and you get a new one (which does the same thing).
 

Guorium

Well-known member
Joined
Jan 21, 2019
Messages
369
Reaction score
145
Firmware bug, no way to fix.

But it seems to be a way to get a new Tello from Ryze:
Complain about the problem, send it in and you get a new one (which does the same thing).
This is so funny. I thought they are smart enough to know replacement costs more than getting the engineer fix the firmware.
 

jvangurp

Member
Joined
Aug 6, 2020
Messages
24
Reaction score
13
I’m experiencing the same things. The formerly steady video is really shaky to the point of being totally unacceptable...
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
5,403
Messages
38,631
Members
15,163
Latest member
Cad22