Hello Tello Pilot!
Join our DJI Tello community & remove this banner.
Sign up

Tellome go 2

volate!lo

Well-known member
Joined
Dec 13, 2018
Messages
2,779
Reaction score
2,579
Location
Germany
I know, it records what comes from Tello without post-processing. That is it contains keyframes only every 7 seconds. So to cut without pixel garbage you have to find and cut at these keyframes (depending on the program of course).
Still need to look into this.

Anyway thanks for posting!
 

Terry

Well-known member
Joined
Oct 6, 2019
Messages
798
Reaction score
888
Age
56
Location
Ontario. Canada
I know, it records what comes from Tello without post-processing. That is it contains keyframes only every 7 seconds. So to cut without pixel garbage you have to find and cut at these keyframes (depending on the program of course).
Still need to look into this.

Anyway thanks for posting!
It does an awsome job tracking. When walking past my black SUV it held on to the track. And even at times where it did loose me it would lock back on when it saw me. Great app.
 

MNNJR69

Well-known member
Joined
Oct 31, 2019
Messages
228
Reaction score
229
Age
51
Location
Las Vegas, Nevada
Having a blast with tellome. Doesn't like to be touched in edit though. If I try to cut parts of the video out it corrupts the video. So you have to put up with a longer video. 🤣 enjoy.


You have WAY too much time on your hands! 🤣🤣🤣 Great music edit.
 
  • Like
Reactions: Terry

Terry

Well-known member
Joined
Oct 6, 2019
Messages
798
Reaction score
888
Age
56
Location
Ontario. Canada
I use the same app for some of my Hero 4 silver edits. Do you have the paid subscription?
No this is the freebie. I am looking to getting a good laptop to do my editing on. Then I will figure out which editing app I will pay for. All free for now. 👍
 

Terry

Well-known member
Joined
Oct 6, 2019
Messages
798
Reaction score
888
Age
56
Location
Ontario. Canada
Thanks bro. The winds picked back up here about an hour after I did that video. 🌬🌬🌬Grrr.
 

Chrislaf

Well-known member
Joined
Nov 13, 2018
Messages
114
Reaction score
62
Location
Barrie, Ontario
@Terry and @volate!lo, I was having the same problems with the video that TelloMe records - getting green screen and pixelation when trying to edit the raw video in iMovie mobile and both iMovie and Final Cut Pro X on my desktop until I discovered FFmpeg. It fixes the video so that you can now edit it. Haven’t had a chance to try it much but it seems to work.

Chris
 
  • Like
Reactions: Terry

volate!lo

Well-known member
Joined
Dec 13, 2018
Messages
2,779
Reaction score
2,579
Location
Germany
Yes, you need to re-encode, or cut at the keyframes (every 7 seconds, or on stream corruption).

I always wanted to look into this, but haven't found the time to actually do so yet. I'd have to re-encode like FFMpeg (which I think is what the Ryze Tello app does on "export")
 
  • Like
Reactions: Terry

AReResearch

Member
Joined
Mar 3, 2020
Messages
17
Reaction score
11
Location
Germany
Website
www.areresearch.net
For the video I posted recently, I re-encoded the clips with ffmpeg:
ffmpeg -i IMG_XXXX.mov -vcodec libx264 -x264-params keyint=120:scenecut=0 -acodec copy outfile.mp4
After that, editing in ShotCut was painless.

PS: the -acodec parameter is most likely pointless here for obviuos reasons
 

New Threads

Members online

No members online now.

Forum statistics

Threads
5,064
Messages
36,656
Members
13,609
Latest member
supermono