Hello Tello Pilot!
Join our DJI Tello community & remove this banner.
Sign up

VPS unavailable

mark74

Active member
Joined
Jan 18, 2019
Messages
32
Reaction score
15
This past weekend I switched to TelloFPV. I like a lot of the features. For some reason it kept saying VPS unavailable or something like that. It would start to drift. So I landed it closed the app reopened it and it was fine for awhile. I was outside on a sunny day.
 

Ansia

Well-known member
Joined
Oct 14, 2018
Messages
1,030
Reaction score
390
This past weekend I switched to TelloFPV. I like a lot of the features. For some reason it kept saying VPS unavailable or something like that. It would start to drift. So I landed it closed the app reopened it and it was fine for awhile. I was outside on a sunny day.
Perhaps your underneath cameras are dirty. Try cleaning them.
 

volate!lo

Well-known member
Joined
Dec 13, 2018
Messages
1,810
Reaction score
1,698
Location
Germany
TelloFpv only receives VPS data but it does not control the VPS. Oly Tello controls the VPS.

There is two reasons why "VPS inactive" is shown:

1 VPS is truly off. Maybe due to little light, too high, moving ground (water, grass), etc Nothing that I can do about this. If VPS switches off Tello will drift as you described. If this problem persists maybe clean the downfacing camera lense, and if that doesn't help get a replacement.

2 if you first use the stock ryze app and later switch to TelloFpv without restarting Tello then TelloFpv sometimes fails to read the correct data stream. In that case you have to re-start the drone and the problem is gone.
 

Ansia

Well-known member
Joined
Oct 14, 2018
Messages
1,030
Reaction score
390
Ha!!! I knew it from the beginning: Millenial!!!
:LOL::ROFLMAO::ROFLMAO::LOL::coffee:
Ha! Work is slow right now, therefore if I start working quickly, I eat my workload quickly. I start 5 new project next week and will be extremely busy. Not to busy to pop up in here from time to time.
 

Oliveira2019

New member
Joined
Feb 13, 2019
Messages
3
Reaction score
1
ao decolar percebi que também estou com esse problema no sistema de posicionamento de visão. Alguém poria me ajudar a descobrir a solução?
 

Ansia

Well-known member
Joined
Oct 14, 2018
Messages
1,030
Reaction score
390
ao decolar percebi que também estou com esse problema no sistema de posicionamento de visão. Alguém poria me ajudar a descobrir a solução?
Try the solutions above. It should help you.
 

Oliveira2019

New member
Joined
Feb 13, 2019
Messages
3
Reaction score
1
[QUOTE = "Ansia, post: 19548, member: 3533"] Experimente as soluções acima. Isso deve ajudá-lo. [/ QUOTE] pois, tentei limpeza, reset, reinstala
[QUOTE = "Oliveira2019, post: 19540, member: 6193"] ao decorrer percebi que também com esse problema nenhum sistema de posicionamento de visão. Alguém me ajuda a descobrir uma solução? [/ QUOTE]
Bom galera, descobri a causa da falha do vps no tello,eram as hélices que eu instalei,que não eram originais, fazendo com que o tello vibrasse de forma a prejudicar o funcionamento do vps. Espero ajudar outros que passarem por isso. Obrigado a atenção de todos.
 
  • Like
Reactions: Ansia

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
3,440
Messages
26,675
Members
8,935
Latest member
Moltike