Hello Tello!
Join our DJI Tello community & remove this banner.
Sign up

Won't take off

tazman

New member
Joined
Apr 14, 2018
Messages
3
Likes
1
#1
Brand new Tello, first flight. I tap the takeoff icon, then slide the slider over to takeoff. The props rev up for about 2 seconds then they stop. I have done the firmware update the app prompt me to. I've done the IMU calibration multiple times. Wasn't sure for the IMU calibration if I hold it in position or take the prop guard off and let it free stand, so I did both way. Any help would be greatly appreciated.
 
Last edited:

daisy-girl

Well-known member
Joined
Mar 15, 2018
Messages
111
Likes
34
#2
I've done the IMU calibration multiple times.
When you replace the props, be sure to match them correctly in terms of marked and unmarked. I needed a bright light and magnifying glass to see the marks that are shown in the manual.
 

Yo-dude

Well-known member
Joined
Mar 19, 2018
Messages
125
Likes
33
#4
seek out the instruction manual... it shows where I am quite sure this is your problem. l had the same issue.
 

Yo-dude

Well-known member
Joined
Mar 19, 2018
Messages
125
Likes
33
#8
as for me I was calibrating my Tello... though not sure I needed to...(I had read some where it was needed, I guess early DJI habit). It was several very frustrating days. I contracted Tello support and at first, for a couple of days we thought my phone was not compatible. I did learn a fair amount. like how to remove the prop guards from the fragile arms. But since all is good.
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
1,091
Messages
7,033
Members
2,316
Latest member
DRONES&CIA IMPORTAÇÕES