Hello Tello Pilot!
Join our DJI Tello community & remove this banner.
Sign up

How to use curve x1 y1 z1 x2 y2 z2 speed command

markwinap

Member
Joined
Jan 10, 2019
Messages
17
Reaction score
19
Hi has anyone been able to run curve command on Tello SDK 1.3 or 2.0. I always receive "out of range" response from the drone.


Thanks
 

hellotello

Member
Joined
Jul 17, 2018
Messages
10
Reaction score
5
Location
44833
According to the SDK, the radius must be between .5m and 10m,
-500 < x1 < 500
-500 < x2< 500
-500 < y1< 500
-500 < y2 < 500
-500 < z1 < 500
-500 < z2 < 500
Using the Tello EDU app, the curve function works well.

Vertical Loop
vertical_loop.png
Vertical Loop In Flight
vertical_loop_flight.png
 

Mike Shock

Active member
Joined
Mar 13, 2019
Messages
34
Reaction score
8
Location
Russia
I tried to run (with the help of 'python tello_test.py ') the command from the example: curve 50 100 100 25 50 75 25 but got the error message "Radius is too large"
 

t99bh541g

New member
Joined
Apr 23, 2019
Messages
1
Reaction score
0
I tried to run the curve command and it skips over it completely it doesn"t give an error message?
 

frequency

Well-known member
Joined
Apr 18, 2019
Messages
49
Reaction score
14
I tried to run the curve command and it skips over it completely it doesn"t give an error message?
Hi t99bh541g,

Any News? so you are using coordination of curve 100, 0 , 50, 200, 0 ,0 ?

Thanks

Best Regards,
Lim
 

Mike Shock

Active member
Joined
Mar 13, 2019
Messages
34
Reaction score
8
Location
Russia
The command 'curve 25 25 0 50 50 0 20' gave error: "Three points are collinear!"
 

Mike Shock

Active member
Joined
Mar 13, 2019
Messages
34
Reaction score
8
Location
Russia
curve 25 -25 0 25 -75 0 20 was performed by my Tello EDU without an error!
The curve is calculated by the 3 points: current drone position and 2 given in the command. I draw a picture of this: on it the curve is drawn red.
 

Attachments

  • Like
Reactions: boratello and baka

frequency

Well-known member
Joined
Apr 18, 2019
Messages
49
Reaction score
14
curve 25 -25 0 25 -75 0 20 was performed by my Tello EDU without an error!
The curve is calculated by the 3 points: current drone position and 2 given in the command. I draw a picture of this: on it the curve is drawn red.
Dear Mike,

Wonderful and Thanks you very much I will try!

Best Regards,
Lim
 

Mike Shock

Active member
Joined
Mar 13, 2019
Messages
34
Reaction score
8
Location
Russia
curve 70 70 0 140 0 0 20 will make a Tello fly half a circle clockwise with the radius of 70 cm at the speed of 20. (See my picture in the post before.)
 

frequency

Well-known member
Joined
Apr 18, 2019
Messages
49
Reaction score
14
How do you change the value inside x1 to yc??

Thanks
 

lizzie

New member
Joined
Mar 23, 2020
Messages
2
Reaction score
0
Hi everyone, I too am struggling with the curve command. I'm using the below node package in Visual Studio Code: tello-drone
(Not using DroneBlocks.... at some point I may switch to that but would prefer to stick with this method for now. It's worked for everything except curve so far!)

I keep getting an "Error: Unexpected 'z1' in options" response when I try to send a curve command (example below):

await drone.send("curve", {x1: 30, y1: 60, z1: 20, x2: 80, y2: 60, z2: 50, speed: 10 });

Has anyone else encountered this? I have checked my coordinates and the radius is within range. Also tried some of the example coordinates that @Mike Shock and others have posted. But no luck, so I think it may be an issue in the order of my commands? or something else?

Any suggestions or ideas are very welcome. Thanks!
 

New Threads

Members online

No members online now.

Forum statistics

Threads
4,428
Messages
32,875
Members
11,401
Latest member
TysonAu