Hello Tello Pilot!
Join our DJI Tello community & remove this banner.
Sign up

Stuck at "Obtaining IP Address"

the_d_fresh

New member
Joined
Aug 30, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Using Pixel2XL - can not get past "Obtaining IP Address" when trying to connect to Tello's wifi network. Have tried a factory reset on the Tello, have forgotten network, uninstalled and reinstalled the app. Still getting the same problem. Can't get connected at all. Worked when I first got it, but will not work now for some reason. Can't find anything online about it. Help?
 

ZWActual

Well-known member
Joined
Jul 8, 2019
Messages
407
Reaction score
214
Location
Witless Protection
Rocking a Pixel XL as well. Few more steps:
  • Make sure VPN services are not enabled
  • Go to Settings, Apps & notification, search Google Play services, tap Storage, Clear Cache. Try connection to Tello's SSID again.
  • Or Nuclear option : Go to Systems, Advanced, Reset options, Reset Wi-Fi, mobile & Bluetooth
* Last option resets all connectivity credentials so your call
 

the_d_fresh

New member
Joined
Aug 30, 2019
Messages
3
Reaction score
0
No dice. Not willing to go nuclear lol Super weird because it worked when I first got it but then boom, no dice now.
 

ZWActual

Well-known member
Joined
Jul 8, 2019
Messages
407
Reaction score
214
Location
Witless Protection
Was it involved in a crash? Wondering, not accusing.

Pixel's on the latest Android OS?

Do you have another device to connect with?

For giggles, try setting a static IP:
  • IP = 192.168.10.2
  • Gateway = 192.168.10.1
  • Subnet = 255.255.255.0
 

Geo

Member
Joined
Aug 29, 2019
Messages
10
Reaction score
0
Using Pixel2XL - can not get past "Obtaining IP Address" when trying to connect to Tello's wifi network. Have tried a factory reset on the Tello, have forgotten network, uninstalled and reinstalled the app. Still getting the same problem. Can't get connected at all. Worked when I first got it, but will not work now for some reason. Can't find anything online about it. Help?
Oh I feel ur pain with this , mine worked at first , then I was prompted to do film wear update , done it and everything it not working now , it wont even show up in wifi selection , tryed allsorts , some1 suggested put ur phone into aeroplane mode then connect the wifi ? It never worked for me but I may for u :)
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
3,554
Messages
27,271
Members
9,268
Latest member
thebalthasar