Hello Tello Pilot!
Join our DJI Tello community & remove this banner.
Sign up

Intelligent Flight Modes not working

Tello2770

New member
Joined
Sep 27, 2019
Messages
2
Reaction score
0
Just got a Tello three days ago. It seem to be flying fine, however, can't get the Intelligent Flight Modes to work (none of them). Have read the instructions (more than 50% battery, ASI blinking green etc, but nothing seems to be working. Using Iphone 6 - and am able to control it manually, but not the Flight Modes. I can access the flight modes, but nothing happens when I try choosing one of them. I have not updated the firmware yet (as I've read advice against that in here) - do you think that would help? Or other suggestions, anyone with the same problem. I've really tried to google the problem, but have not found any help - however, i did find this Forum, which I'm quite happy about, as there seem to be a lot of information and helpful people ;-)

Thank you in advance
 

ZWActual

Well-known member
Joined
Jul 8, 2019
Messages
382
Reaction score
203
Location
Witless Protection
Welcome @Tello2770

What was the lighting conditions during flights? Tried cleaning the VPS sensors? Perhaps a reset first before updating the firmware?

If updated firmware still fails to resolve, assuming you can exchange the unit since it's three days old.

Keep us posted.
 

Tello2770

New member
Joined
Sep 27, 2019
Messages
2
Reaction score
0
ZWActual - no I have not performed an IMU calibration as I read in this Forum (previous help-threads) that it was only recommended to perform if the app tells you to do so. But can of course try
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
3,429
Messages
26,623
Members
8,880
Latest member
Arsangus3