Hello Tello Pilot!
Join our DJI Tello community & remove this banner.
Sign up

New app: TelloFPV

raulvolador

Well-known member
Joined
Jul 19, 2018
Messages
263
Likes
161
There is a timer that kills the download around the 10 sec mark.

Can you re-check the videos to see if the % counter was still increasing when it was killed? Because my Tello doesn't send any data after around 8sec so killing it after 10sec sounded good for me.
@volate!lo

I sent you a privatte message containing a TelloFPV v0.97 video flight.

For me it's clear photo download is killed while it is still downloading and timer needs a few more seconds.

I hope you can find a solution.

all the best and keep doing so good work.

Please, forgive us being so boring and demanding ;)

raul.
 
Last edited:

xcrost

Well-known member
Joined
Sep 9, 2018
Messages
157
Likes
39
I'm having an issue with yaw rate. Seems to happen randomly so far. The rate is reduced dramatically and it is not associated with Tello being too low to the ground or low batt. When the rate was low, I landed and took of again...If I stayed below ~1m the yaw was fast and normal. Once I went higher (and the VPS kicked in?) The Yaw rate went back to slow even if I raised altitude. Anyone one else seeing this?
 

raulvolador

Well-known member
Joined
Jul 19, 2018
Messages
263
Likes
161
I'm having an issue with yaw rate. Seems to happen randomly so far. The rate is reduced dramatically and it is not associated with Tello being too low to the ground or low batt. When the rate was low, I landed and took of again...If I stayed below ~1m the yaw was fast and normal. Once I went higher (and the VPS kicked in?) The Yaw rate went back to slow even if I raised altitude. Anyone one else seeing this?
Is not my case.

In v9.97 yaw works like a charm. Using Tune Controls menu I reduce Rate and Expo to 50% and increase Deadzone to 25.

Turns are now soft like butter ;) I have never seen random behaviours.

all the best.

raul.
 
Joined
Dec 26, 2018
Messages
23
Likes
3
I'm having an issue with yaw rate. Seems to happen randomly so far. The rate is reduced dramatically and it is not associated with Tello being too low to the ground or low batt. When the rate was low, I landed and took of again...If I stayed below ~1m the yaw was fast and normal. Once I went higher (and the VPS kicked in?) The Yaw rate went back to slow even if I raised altitude. Anyone one else seeing this?
Second one to that.
Ywan especially, but the others even.
Independent from the altitude, and battery too.
Landed, take off again and back to normal.
I don't know..just randomly..not always.
 

volate!lo

Well-known member
Joined
Dec 13, 2018
Messages
598
Likes
506
Location
Germany
There is a function to cut rates in half, the Rate Limit button. Its not mapped by default, but maybe there is some glitch?? Can you check the button mapping for all your controllers & onscreen?
 

OptiPlex

Active member
Joined
Dec 13, 2018
Messages
28
Likes
7
Sorry if im asking a question that was asked already , hard to follow on more than 600 replies :)
@volate!lo , are u planning on implementing buttons for flips, and some more AP's to the onscreen controls ?
i know there are for the controllers

and again ... its not being said enough... but amazing software, very pro and really adding alot of value to the tello

thx
 

xcrost

Well-known member
Joined
Sep 9, 2018
Messages
157
Likes
39
There is a function to cut rates in half, the Rate Limit button. Its not mapped by default, but maybe there is some glitch?? Can you check the button mapping for all your controllers & onscreen?
Happened again today a couple of times. I have boost mapped to R2 on my T1D but limit is not mapped. Neither are mapped for on-screen controls.
 

volate!lo

Well-known member
Joined
Dec 13, 2018
Messages
598
Likes
506
Location
Germany
Happened again today a couple of times. I have boost mapped to R2 on my T1D but limit is not mapped. Neither are mapped for on-screen controls.
I have to be a bit inquisitive as I am totally lost. I have looked but can't see anything wrong.

Any idea when / what triggers this?
Once this problem starts it is fixed by land&takeoff?

Have you used autopilots POI, POI lock, RTH before during that flight session?

When have you last updated Tello firmware and have you checked with the stock app if its a firmware issue?
 
Joined
Jan 6, 2019
Messages
6
Likes
0
anyone use the app with Parrot Flypad? is it still have problem disconnecting via OTG after few minutes with latest app version?
 

gonza

New member
Joined
Dec 13, 2018
Messages
4
Likes
0
Thx Volate!lo for a great application. I encountered a problem with my Huawei phone, which has a low resolution 800x480. When I want use my GameSir t1s, I can't see button 'Scan for new controllers' in the controller settings. Could you add the crollbar on the rightside in this window for this lower resolution? Thank you.
 

Attachments

Joined
Dec 26, 2018
Messages
23
Likes
3
anyone use the app with Parrot Flypad? is it still have problem disconnecting via OTG after few minutes with latest app version?
OTG...ehm..till now I am used to get it running on BT only.
Then, following the simple procedure @volatello posted, its' almost bombproof, at level of keeping it connected.
 
Joined
Jan 6, 2019
Messages
6
Likes
0
OTG...ehm..till now I am used to get it running on BT only.
Then, following the simple procedure @volatello posted, its' almost bombproof, at level of keeping it connected.
how is the video with bluetooth connected? which @volatello procedure? sorry i'm totally miss it
 

volate!lo

Well-known member
Joined
Dec 13, 2018
Messages
598
Likes
506
Location
Germany
anyone use the app with Parrot Flypad? is it still have problem disconnecting via OTG after few minutes with latest app version?
As mentioned before: Flypad is not a wired controller and will _never_ work wired. Its not a problem of the app but a problem of the Flypad (or more a design decision by Parrot).

Thx Volate!lo for a great application. I encountered a problem with my Huawei phone, which has a low resolution 800x480. When I want use my GameSir t1s, I can't see button 'Scan for new controllers' in the controller settings. Could you add the crollbar on the rightside in this window for this lower resolution? Thank you.

I was not aware that phones with such a low resolution and Android 5+ exist. What model is this?
 

New Threads

Forum statistics

Threads
2,193
Messages
15,791
Members
5,271
Latest member
gdanas87