Hello Tello Pilot!
Join our DJI Tello community & remove this banner.
Sign up

Video not saving on Android

Lickylips

New member
Joined
Jun 1, 2020
Messages
1
Reaction score
1
Hi there,
I just got a new tello and have connected it and flew it fine. I'm able to take photos fine but while it says it's recording video nothing is saved on my phone (a pixel 4XL). I've cleared cache and data, deleted the tellovideo folder and reinstalled the app. Any other suggestions? I've installed the app on my daughter's phone and it worked fine so I'm sure it's something I need to do on the phone.

Thanks
Seán
 
  • Like
Reactions: jvangurp

Magoo582

Well-known member
Joined
Nov 23, 2019
Messages
284
Reaction score
361
Age
47
Location
Northampton 🇬🇧 Uk
Photos & videos are separated, on the tello app go to where the photos are stored then press video which is side by side of photos your vids should appear..
 

rlimagon

Member
Joined
Jun 23, 2020
Messages
5
Reaction score
2
Hi there,
I just got a new tello and have connected it and flew it fine. I'm able to take photos fine but while it says it's recording video nothing is saved on my phone (a pixel 4XL). I've cleared cache and data, deleted the tellovideo folder and reinstalled the app. Any other suggestions? I've installed the app on my daughter's phone and it worked fine so I'm sure it's something I need to do on the phone.

Thanks
Seán
Hi Seán!
Your problem is EXACTLY what I'm facing with my configuration and problem (DJI app not saving videos on my Pixel 4 XL - only photos).
I purchased the TelloFPV app and it works great (it's actually much better than the default app that sucks and no one seems interested in fixing this issue).But I still wish I could use the default app.
Good luck!
Renato
 

jvangurp

Member
Joined
Aug 6, 2020
Messages
24
Reaction score
13
I’m having the same problem... pixel 3, lots of storage space, permissions are set to ‘yes’ and updated to latest firmware. I assume I’m doing something wrong but I’ll be damned if I can figure out what it is.
 

bigbaldbloke

Active member
Joined
May 23, 2020
Messages
32
Reaction score
8
Location
Hertfordshire, England
Sounds too coincidental that it's 3 Pixels......

I just had a Google and saw a similar issue with another app. The fix was to force close the app, turn off all permissions, then launch the app again. That brought up a new request to grant storage permissions, which fixed it. Worth a try?
 
  • Like
Reactions: jvangurp

jvangurp

Member
Joined
Aug 6, 2020
Messages
24
Reaction score
13
Sounds too coincidental that it's 3 Pixels......

I just had a Google and saw a similar issue with another app. The fix was to force close the app, turn off all permissions, then launch the app again. That brought up a new request to grant storage permissions, which fixed it. Worth a try?

I deleted the Tello app and switched to Tello FPV and it works perfectly!
 
  • Like
Reactions: bigbaldbloke

rlimagon

Member
Joined
Jun 23, 2020
Messages
5
Reaction score
2
Sounds too coincidental that it's 3 Pixels......

I just had a Google and saw a similar issue with another app. The fix was to force close the app, turn off all permissions, then launch the app again. That brought up a new request to grant storage permissions, which fixed it. Worth a try?
Not coincidence, the app is broken and they don't care to fix it.
 
  • Like
Reactions: jvangurp

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
4,771
Messages
34,799
Members
12,380
Latest member
amslon